Kisten

Kisten

De tijd dat iedereen in dezelfde kist begraven werd, is voorbij. Van een ecologische kist tot een kunstzinnige en van een sobere kist tot een zelfgeschilderde: de keuze is tegenwoordig enorm. En dat is mooi, want voor veel mensen is de keuze voor een kist heel persoonlijk.

Onze kisten

U kunt kiezen uit de meest uiteenlopende soorten hout, van simpel fineer tot luxe wortelnoot. Daarnaast zijn er verschillende soorten binnenbekleding. Onze uitvaartverzorgers kunnen u natuurlijk adviseren.

Elke kist uniek

We kunnen de kist laten spuiten in elke gewenste kleur. De nabestaanden mogen de kist ook beschilderen. Daarnaast behoort schoolbordverf tot de mogelijkheden, waardoor dierbaren nog een persoonlijke boodschap kunnen achterlaten.

Eisen aan unieke kisten

Zelfgemaakte kisten moeten sowieso een platte bodem hebben en aan een aantal milieu-eisen voldoen. Daarnaast moet u rekening houden dat de maximale afmetingen van de kist per uitvaartonderneming kunnen verschillen. Uw uitvaartverzorger vertelt u er graag meer over.

De lijkwade

De lijkwade is een doek geweven van natuurlijk materiaal, zoals katoen, wol of linnen. We baren de overledene op in een lijkwade op een plank met opstaande randen. De lijkwade gebruiken we zowel bij begrafenissen als crematies.

 

Delen: