De plechtigheid

De plechtigheid

Tijdens de afscheidsplechtigheid komen de persoonlijke wensen en ideeën van uzelf en uw nabestaanden samen. Vrienden, familie en belangstellenden spreken, ontmoeten elkaar en halen herinneringen op. Door u de organisatie uit handen te nemen, geven we de wensen van u en uw nabestaanden alle ruimte.

Draaiboek

We raden u aan om voor een uitvaart samen met de uitvaartverzorger een draaiboek te maken. Zo weten alle betrokkenen waar ze aan toe zijn, krijgt u een duidelijk beeld van de plechtigheid en voorkomt u dat deze uitloopt. In het draaiboek staat onder andere wie wanneer spreekt en hoe lang, en wanneer welke muziek wordt gespeeld. We weten uit ervaring hoeveel tijd er ongeveer nodig is per onderdeel en helpen u graag een draaiboek te maken.

Condoleanceregister

Net als bij een eventuele condoleance voorafgaand aan de uitvaart, is er tijdens de plechtigheid een condoleanceregister aanwezig. Dit boek, waarin de bezoekers hun naam en adres achterlaten, wordt na de uitvaart aan de nabestaanden overhandigd. Een moderne variant van het condoleanceboek is Goodbyes®, een duurzame herinneringsbox.

Persoonlijk tintje in de kerk

Ook in de kerk zijn er genoeg mogelijkheden om een dienst persoonlijk te maken:

een foto op het programmaboekje;

(klein-)kinderen die de kaarsen aansteken;

lievelingsbloemen rond de kist;

familie en vrienden die de kist dragen.

 

Delen: